dimecres, 15 de maig del 2013


Els salesians marxen d'Horta
En acabar aquest curs els salesians que viuen a la comunitat d'Horta marxaran a d'altres destinacions. Entre ells el nostre recordat Don Esteban, pel qual vam passar moltes generacions que ara escrivim per aquí. Uns el recordem per haver estat el nostre consiliari i tutor (portava les 8 tutories dels 4 7ès i els 4 8ès d'EGB), altres per ser ja abans el seu entrenador de hoquei (sí, el cole tenia un bon equip de Hoquei integrat sobretot per interns, molts procedents d'Osona), altres el recordem pels viatges a Andorra, d'altres pels viatges a Mallorca, altres, ja recentment, per ser qui actualment ajuda i fa un bon cop de mà al servei reprogràfic de l'escola. Sigui com sigui, ell, com molts d'altres que coneixem i abans altres que ja han marxat per sempre, ha d'abandonar Horta com a lloc de residència (l'escola seguirà sent salesiana i els salesians vindran a treballar com fins ara).
El dia 24 de maig, divendres, Maria Auxiliadora (vaja partits que fèiem!!!) farem a les 13 hores un acte d'agraïment i homenatge a aquests salesians que també representen a d'altres que van passar per Horta i que vam conèixer. HI PODEU VENIR ABANS SI VOLEU, I TANT!
Esteu tots convidats a assistir-hi. Al final, i va pels més grans -com jo o més, que n'hi ha...- hi haurà un petit refrigeri no sé ja si con el "típico vino español" (doncs ja no es pot veure alcohol als centres educatius...).
Serà un bon dia per retrobar-se amb vells companys i agrair allò que tinguem d'agrair d'aquells bons records que sovint hem comentat en aquest grup.
No podem evitar que marxin, però almenys sí podem fer-los costat i recordar-los també escrivint en aquest blog. Signeu si us plau al final, si voleu, amb el vostre nom i l'any que vau marxar de l'escola.
Moltes gràcies a tothom!!!

(i aquí una foto dels 81nics! Una promoció que fa un parell d'anys ja va estar amb un dels protagonistes, el reconeixeu?)

10 comentaris:

  1. Realment es mereixen el nostre homentge i agraiment...intentarem ser-hi!!

    ResponElimina
  2. Estic molt despenjat de l'escola de fa molts anys, però us puc ben assegurar que segueixo guardant un record imborrable de la meva dècada prodigiosa 1970/1980, amb Don Esteban Baigorri (churricharrigoreizivaentaorrieta, o quelcom així que veia al darrera, que quan ens ho deia tots reiem, però erem incapaços de passar de dues sílabes més). Allà on vagin, que segueixin destilant la filosofia única que sempre els ha caracteritzat.

    ResponElimina
  3. Quina memòria prodigiosa la teva recordant el mític cognom de D. Esteban!!! I sí, una autèntica dècada prodigiosa que vam compartir plegats amb directors com D. Florencio Ibáñez (encara és a l'escola i és un dels que marxarà), D. José María Sanz i D. Pedro Artuch ("Ñaña" per als alumnes, és a dir, nosaltres...).

    ResponElimina
  4. De fet el cognom era aquest: "Baigorrimendichurricharrilarrabeitiagoizuetanoendia" o al menys aixi el recordo
    Intentarem ser-hi....

    ResponElimina
  5. Lamentablement no hi podré ser, però vull que sàpiguen que estic molt orgullós dels meus mes de deu anys com a alumne dels Salesians d'Horta i que guardo un molt bon record de tots ells, salesians i cooperadors.

    Eduard Rojas Esteve
    Alumne des de 2on de Primària (1969) fins a inicis de COU (1980)

    ResponElimina
  6. Bones!
    No sé si podré passar-m'hi. El que sí recordo (fins i tot la setmana passada passejant per allà) va ser D. Isidre Rosell. Mai un professor (salessià en aquest cas) s'esperava a la porta i donava la mà a tots els alumnes que sortien per la porta. TOTS! Els més "trapelles", els més estudiosos, el menys també, tots. I això ha sigut una cosa que sempre he recordat.
    Salut a tots!
    Jordi

    ResponElimina
  7. Hola

    Salí del cole en el '81; 10 cursos. Desde entonces he entrado pocas veces. Pero en los últimos tres años he tenido la oportunidad de hablar con Don Esteban en un par de ocasiones. De entre los salesianos de los que guardo buen recuerdo es curioso que haya coincidido precisamente con él. Cuando iba al patio de los pequeños y miraba al Don que nos tocaría después de sexto, sus rasgos tan marcados me imponían temor. Pero en séptimo me hizo mucho bien Don Esteban. Le tengo un gran respeto y lo aprecio. Salvo imprevisto estaré allí el próximo día 24 a las 13:00.

    Pani & Cía, una gran iniciativa.

    Saludos

    Javier Bienzobas


    ResponElimina
  8. "Me basta que seáis jóvenes para amaros,
    me basta y mi vida yo os daría,
    llevad este secreto bien guardado,
    sois vosotros mi esperanza y mi alegría"

    Moltes gràcies a la comunitat salesiana per aquests espais en què ens han portat el missatge de D. Bosco als alumnes. Especialment recordo amb molta estimació el despatx del Pere, la catequesi amb D. Agustín Gorena, les classes de religió amb el Josep Mascaró, el viatge de 8è amb D. Esteban, ...

    Avui no podré venir, però hi seré amb l'esperit.

    Marta Moreno
    (promoció de batxillerat 2001)

    ResponElimina
  9. Encara em acord d'aquells meravellosos festivals de gimnàstica amb les bronques de Don Estevan i Don Isidro portant el compàs de la música amb la mà. Excel·lents persones que mai oblidaré pel seu gran treball realitzat

    ResponElimina